Haberin İngilizcesi için tıklayın
İhraç edilen ve güvenlik soruşturmasından geçemeyen hekimlerin özel hastanelerde çalışmasını engelleyen "Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"ndeki 5. Madde muhalefetin itirazlarının ardından Meclis Genel Kurulu'nda yeniden gündeme geldi.
AKP'li vekiller, maddenin, "KHK'lı hekimler SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecek, raporları da geçerli olacak. Güvenlik soruşturmasından geçemeyenler 450 gün bekleyecek ya da pratisyen hekimler 75 bin, uzman hekimler 120 bin TL tazminat ödeyerek özelde işe başlayabilecek" olarak değiştirilmesini önerdi.
Bu şekilde, olduğunda, 5. Madde ilk halinden biraz daha farklılaşmış oluyor ancak, yine de, hekimlerin çalışmasının yolu açılmış olmuyor. 5. Madde değişitirlmiş hali Genel Kurul'da öğleden sonra (14 Kasım 2018, Çarşamba) yeniden görüşülecek.
5. Madde, Sağlık Komisyonu’nda 7 Kasım’da kabul edilmişti.
TIKLAYIN - KHK'li Hekimlere Çalışma Yasağı Komisyondan Geçti
TIKLAYIN – KHK'li Doktor: Neden Ekmeğimizle Oynuyorlar?
"KHK'li doktorlar SGK'lı hastanelerde çalışabilecek"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ali Şeker AKP'li vekiller tarafından yapılan öneriyi Twitter hesabından şöyle duyurdu:
"KHK’lı hekimler SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecek, raporları da geçerli olacak. Güvenlik soruşturmasından geçemeyenler 450 gün bekleyecek ya da pratisyen hekimler 75 bin, uzman hekimler 120 bin TL tazminat ödeyerek özelde işe başlayabilecek"
TIKLAYIN - Gergerlioğlu: Muhalefet 5. Madde'ye Genel Kurulda da Direnecek
Muhalefetin ve doktorların karşı çıktığı 5. Madde şöyleydi:
"Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu için kamu görevinden çıkarılan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzman olanlar, sadece sosyal güvenlik kuruluşu ile sözleşmesi bulunmayan sağlık kuruluşlarında veya muayenehanede çalışabilecek. Düzenledikleri raporlar yargı kararlarına ve idari işlemlere esas alınamayacak.”
AKP'nin 'Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri sürüyor. (EMK)