Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 17 Mayıs 2020 12:30
 ~ Son Güncelleme: 17 Mayıs 2020 20:58
7 dk Okuma

ZEYNEP BANU DALAMAN YAZDI

Covid-19 İle Mücadelede Kadın Liderler Farkı

Kadın liderler tarafından yönetilen ülkelerde salgınla mücadelede iyi bir sınav vermiş gözüküyor. Bu kadın liderler, sadece krizleri yönetmekle kalmayıp, şefkat gösteriyor, umut veriyor ve gelecekte daha iyi sağlık hizmeti vermeyi taahhüt ediyor.
Covid-19 İle Mücadelede Kadın Liderler Farkı
  Sosyolog - siyasetçi. 1980 yılında Galatasaray Lisesi’ne girdi. 1994 yılında mezun olduğu Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde Prof. Dr. Nilüfer Göle’nin asistanlığı yaptı. Yüksek lisansını Paris Siyaset Bilimleri Enstitüsü...

 

Sosyolog - siyasetçi. 1980 yılında Galatasaray Lisesi’ne girdi. 1994 yılında mezun olduğu Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde Prof. Dr. Nilüfer Göle’nin asistanlığı yaptı. Yüksek lisansını Paris Siyaset Bilimleri Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ortadoğu Politikaları Bölümü’nde tamamladı. Doktora çalışmalarını İstanbul Üniversitesi’nde feminist alternatif medya üzerine yaptı. Toplumsal hareketler, çatışma bölgelerinde kadın ve çocukların durumu ve yerel yönetimlerde iyi yönetişim üzerine kitap ve makaleleri bulunuyor. Çalışma hayatına Galatasaray Lisesi’nde okuduğu yıllarda başladı.1986- 1994 yılları arasında eğitimine devam ederken, Alfa Turizm seyahat acentesinde çalıştı. 1996-2008 yılları arasında kendi danışmalık şirketini yönetti. 2008-2010 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı’nda danışman olarak görev yaptı. Bahçeşehir Üniversitesi’nde iki dönem sosyoloji dersleri verdi. 2010- 2016 yılları arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin ve Kadın Araştırmaları Koordinatörlüğü’nün başkanlığını yaptı. Bu süre içinde sayısız araştırma ve sosyal sorumluluk projesine imza attı. Türkiye’de ki çalışmalarının yanı sıra kendisi Londra merkezli Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin danışma kurulunda yer alıyor.  2017- 2020 yılları arasında Altınbaş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak görev yapıyor. 2017 yılından beri yürüttüğü Altınbaş Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurucu başkanlığı görevini sürdürüyor. İyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.  

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git