Transseksüel Çağla'nın öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması dün (8 Temmuz) Ankara Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Cumhuriyet Savcısı Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği'nin müdahil olma talebini "suçtan doğrudan zarar görmediği" gerekçesiyle reddederken, sanık Murat Olgun G. cinayeti işlediğini itiraf etti.
Çağla'nın ailesinin sanıktan şikayetçi olduğu duruşma 10 Ağustos'a ertelendi.
Çağla'nın komşuları da ifade verdi
Kaos GL muhabiri Barış Sulu'nun haberine göre saat 10:30'da başlayan duruşma yaklaşık üç saat süren duruşmada sanık Murat Olgun G. ifade verdi.
Sanık ifadesinde "Çağla'yı yaklaşık iki yıldır tanıdığını, web sitesi yapma karşılığında bin 300 TL istediğini, bu paranın 450 TL'sini cinayetten beş gün önce aldığını ve cinayet günü de eve borcunun geri kalanını almaya geldiğini" söyledi.
"Aralarında çıkan tartışmanın ardından Çağla'ya yumruk attığını" anlatan Murat Olgun G. "Çağla'nın kendisine bıçak çektiğini, aralarında çıkan arbedede bıçağı kaparak Çağla'nın boynuna vurduğunu ve kendisini kan tuttuğu için gerisini hatırlamadığını" iddia etti.
"Kendine geldiğinde üzerindeki kanlı giysileri değiştirdiğini, pantolonunun paçalarını kestiğini ve kanlı giysileri bir poşete koyduğunu" anlatan sanık, Çağla'ya ait olan 3 adet cep telefonunu ve web sayfası için anlaştığı paranın 400 TL'sini daha aldığını ve apartmandan çıkarken güvenlik kamerasının kablolarını kestiğini, suç aleti olan bıçağı da Demetevler'de bir çöp tenekesine attığını" belirtti.
Murat Olgun G. bu ifadelerin ardından Çağla'yı öldürdüğünü kabul etti.
Bunun üzerine Hakim sanığa neden ilk ifadesini değiştirdiğini sordu. Murat Olgun G. de Murat Olgun G. da "Tutuklandığında apar topar ifade verdiğini her şeyi söylemesine izin vermediklerini" belirtti.
Duruşmada ifade veren Çağla'nın komşularından Nesrin D. "Olayın ardından güvenlik kayıtlarını izlediklerini, sanığın güvenlik kamerasının kablolarını evden çıkarken değil, eve girerken kestiğini" söyledi.
Avukatı örgütlü suç olup olmadığının incelenmesini istedi
Sanık avukatı da olayda gasp durumu olmadığını iddia ederken, maktulün avukatı Senem Doğanoğlu da bu ifadeler üzerine bir dahaki duruşmada görülmek üzere güvenlik kamerası kayıtlarını, örgütlü bir suç olup olmadığının belirlenmesi için 21 Mayıs - 22 Mayıs 2009 arasındaki Murat Olgun G.'nin cep telefonu konuşma kayıtlarını, gazetelerde çıkan ajandanın Ankara emniyetinde olup olmadığının bilgisini, Çağla'nın bilgisayar kayıtlarını, sabit telefon kayıtlarını ve kanında uyuşturucu olup olmadığının belirlenmesi için moleküler genetik incelemesi yapılmasını istedi.(BÇ)