Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 10 Mart 2010 14:14
 ~ Son Güncelleme: 11 Ocak 2021 21:26
17 dk Okuma

FATİH PINAR'IN FOTORÖPORTAJ DİZİSİ

Haliç Tersaneleri'ne Bakıp Tuzla'yı Anlamak İçin

Haliç Tersanesi bir tersaneden çok, bir 'denizcilik külliyesi'dir dedik: Haliç'in kuzey dudağının ucundan, bugünkü Kasımpaşa'dan başlayarak, neredeyse iki kilometre boyunca uzanan, pek çok gemi üretim altyapısını barındıran katman katman oluşmuş tersanelerden ve arkaülkesinden oluşan bir külliye.
Haliç Tersaneleri'ne Bakıp Tuzla'yı Anlamak İçin
Sosyal bilimci. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor ve İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi kurucu gönüllüleri arasında yer alıyor. Lisans...

Sosyal bilimci. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor ve İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi kurucu gönüllüleri arasında yer alıyor. Lisans ve yüksek lisans öğrenimini Viyana’da iktisat ve siyaset bilimleri alanlarında tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi’nde doktora yapıyor. Yüksek lisans tezinde Meksika ve Türkiye’nin 1930’lardaki iktisadi milliyetçi ulus devletleşmesi süreçlerini, doktora tezinde ise Ford Motor Company’nin Tophane’deki montaj fabrikasından başlayarak küresel üretim ağını inceledi. Yakın tarihli çalışmaları, kâr amaçlı üniversite şirketlerine (KAÜŞ) ve gemi inşa sanayi, şantiyeler, dizi setleri, madenler, tarım gibi çalışma mekânlarından hareketle çevre, kent, halk ve işçi sağlığına karşı işlenen şirket ve devlet suçlarına odaklanıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git