Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 18 Mayıs 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 19 Mayıs 2022 00:09
4 dk Okuma

TURHAN KAYAOĞLU YAZDI

İsveç, Finlandiya, NATO -Türkiye vetosu

İsveç başbakanı Andersson Joe Biden'le konuşacakları konulardan birinin Türkiye’nin veto tehditi olduğunu açıkça ifade etti. Onlar da biliyor ki, Türkiye yönetiminin NATO bağlamındaki temel sorunu ne İsveç, ne de Finlandiya.
İsveç, Finlandiya, NATO -Türkiye vetosu
Yazar, gazeteci. Demokrat gazetesinin Ankara bürosunu yönetti. 1980 askeri darbesi sonrası gazeteciliğini İsveç'in en büyük gazetesiDagens Nyheter'de sürdürdü. Bu gazetede yazan ilk yabancı oldu. Aykırı Kuşlar...

Yazar, gazeteci. Demokrat gazetesinin Ankara bürosunu yönetti. 1980 askeri darbesi sonrası gazeteciliğini İsveç'in en büyük gazetesiDagens Nyheter'de sürdürdü. Bu gazetede yazan ilk yabancı oldu. Aykırı Kuşlar ve İki Yabancı adlı iki romanı, Aşk Var mı? adlı bir şiir kitabı yayınlandı. Pär Rådström'ün Dönüş / Öyküler, Peter Curman'ın Ayak İzleri/ Şiir, Ingmar Karlsson'un Din, Terör, Hoşgörü, Bölgeler Avrupası ve Avrupa'nın Üvey Evlatları adlı kitaplarını Türkçeye çevirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. 1948'de İstanbul'da doğdu. Halen Stockholm'de yaşıyor. 

 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git