“Peygamberi inkâr etmektir”
“Milletin, gençlerin, insanların anlamını bilmediği bazı konuları allayıp pullayarak, batılın propagandasını yaparak belki de bir alan açmaya çalışan plan diye düşünüyorum bunu. Deizm, Peygamberi inkâr etmektir. Hangi Müslüman Peygamberi inkâr eder de Müslüman kalabilir? Yani siz bir Müslüman gence, 'Peygamberi inkâr eden bir düşünceyi niye kabul ediyorsunuz?' dediğinizde 'Böyle miymiş, deizmin anlamı bu muymuş?' diyeceğini görürsünüz, rastlarsınız. Onun için açık konuşsunlar. Deizmin ne olduğunu milletimize anlatsınlar.”
Deizmin hiçbir şeye karışmayan Tanrı anlayışı olduğunu aktaran Erbaş, "Bizim milletimizin hiçbir ferdi böyle sapık, batıl bir anlayışa asla prim vermez. Milletimize, gençlerimize kimse iftira atmasın. Benim bu tanımımdan sonra hiçbir gencimizin ve insanımızın sapık ve batıl felsefi bir düşüncenin peşinden gidecek kadar buna itibar edeceğini zannetmiyorum."
Tartışmayı başlatan çalıştay bildirgesi
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, İKDAM Eğitim Derneği ve Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği ile ortaklaşa düzenlediği ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İmam hatip Lisesi Meslek Dersi öğretmenlerinden oluşan 50 öğretmenin katıldığı “Gençlik ve İnanç” konulu çalıştayın sonuç bildirgesinde, gençlerin dezime kaydığı saptaması yapılmıştı. (ŞA)
Diyanet Dergisi'nde yapılan saptamaDiyanet Dergisi'nde Ağustos 2017'de yazan Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Coşkun, güncel bir saha araştırmasının verilerine de dayanarak, "genç kuşakların İslami-ahlaki değerler sistemine karşı ilgisiz, hatta mesafeli bir dünya görüşüne meylettikleri" saptamasını yapmıştı. |