Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 14 Mayıs 2010 18:36
 ~ Son Güncelleme: 28 Ekim 2013 00:09
4 dk Okuma

MERYEM KORAY'DAN

"Mışlar" Diyorduk ki, Bam Teline Geldik

Baykal'ın evi önünde kurulan çadırları duyunca feminist olmayan bir arkadaşım, "Baytok'un evinin önünde feministler çadır kurmuş, haberin var mı" diye benimle dalga geçti. Haksız mı?
Akademisyen, Prof. Dr., Sosyal politika alanında istihdam ve çalışma ilişkileri, Avrupa Toplum Modeli ve küreselleşme üzerinde çalışıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim...

Akademisyen, Prof. Dr., Sosyal politika alanında istihdam ve çalışma ilişkileri, Avrupa Toplum Modeli ve küreselleşme üzerinde çalışıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesiyken emekli oldu. 1974'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi, bir süre avukat olarak çalıştı. Akademik hayata Ege Üniversitesi’nde katıldı. Yazdığı kitaplar arasında, Sosyal Politika, Avrupa Toplum Modeli, Gıda Sektöründe Çalışan Kadınların Durumu, (Sevda Tunçbilek ve Tunç Demirbilek ile birlikte), Türkiye’de Kadınlar, Değişen Koşullarda Sendikacılık, Çalışma Yaşamında Kadın Gerçekleri, Devlet-Kadın-Siyaset, (Şirin Tekeli ile birlikte) yer alıyor. 

Devamını Göster
Sayfa Başına Git