Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 25 Nisan 2018 00:00
 ~ Son Güncelleme: 25 Nisan 2018 10:07
4 dk Okuma

52 HAFTA 52 ERKEK/ 16 PAKRAT ESTUKYAN

Devlet Aklı Kadına Karşı

Üç kutsal kitabın da anlatısına göre, ‘yaşadığımız çileli hayatın baş sorumlusu günaha eğilimli kadındır’. Kendi başına bu anlatı dahi kadına yönelik şiddette dinin rolü hakkında fikir verebilir.
Devlet Aklı Kadına Karşı
Gazeteci, radyocu, yazar, biokimya teknisyeni. Agos gazetesi  köşe yazarı ve Ermenice sayfaları editörü. Paris’te ‘Ayp FM’ ve İstanbul’da ‘Açık Radyo’da haftalık radyo programları hazırlıyor, Özgürlükçü...

Gazeteci, radyocu, yazar, biokimya teknisyeni. Agos gazetesi  köşe yazarı ve Ermenice sayfaları editörü. Paris’te ‘Ayp FM’ ve İstanbul’da ‘Açık Radyo’da haftalık radyo programları hazırlıyor, Özgürlükçü Demokrasi gazetesinde yazıyor. Mihail Vasilyadis ile “Artı” televizyonu için ile haftalık aktüalite programı “Haftanın Hay’ı Huy’u” hazırlıyor.  Sıradan insanların sıradışı yaşamlarını anlattığı öyküleri “Hay Hikayeler” Everest Yayınları (2011), Ermenice orijinali “Bantukht Yerker” (Gurbet Türküleri) (2012) Aras Yayıncılık'tan çıktı.1915 kırımından kurtularak İstanbul’a göç etmiş bir ailenin ikinci kuşağı olarak 1953'te  Rumelihisar’da doğdu. Şehrin Ermeni okullarında eğitim gördükten sonra uzun yıllar biyokimya teknisyeni olarak çalıştı. 

 

Devamını Göster
Sayfa Başına Git