Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 12 Mayıs 2017 00:00
 ~ Son Güncelleme: 12 Mayıs 2017 00:01
4 dk Okuma

Mahpus Video Aktivisti Kazım Kızıl'dan Mektup

Video aktivisti ve belgesel yönetmeni Kazım Kızıl, 16 Nisan referandumunundaki usulsüzlüklere yönelik protestoyu takip ederken gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Kızıl, hapishaneden bianet okurlarına yazdı.
Mahpus Video Aktivisti Kazım Kızıl'dan Mektup
Video aktivist. 1983 Manisa’da doğdu. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 2009 senesinde mezun oldu. 2005’te üniversitede başladığı fotoğraf çalışmalarına, 2013’ten itibaren ağırlıklı olarak video üretimi ile devam...

Video aktivist.

1983 Manisa’da doğdu. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 2009 senesinde mezun oldu. 2005’te üniversitede başladığı fotoğraf çalışmalarına, 2013’ten itibaren ağırlıklı olarak video üretimi ile devam etmeye karar verdi.  

Termik santrallere karşı Yırcalı’ların  göstermiş olduğu mücadeleyi konu alan “Ölmez Ağaç: Yırca Direnişi” adlı belgeseli birçok ödül aldı. Ağırlıklı olarak portreleri içeren kısa videoları ile insan hakları, barış, kadın mücadelesi, mültecilerin sorunları, ekoloji gibi konuları işleyen belgeseller üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Çalışmaları için Suruç’tan Yırca’ya, Cizre’den Hopa’ya, Lice’den Soma’ya kadar, Türkiye’nin birçok  noktasına giden Kazım Kızıl 15 senedir İzmir’de yaşıyor.  

İzmir merkezli “Kamera Sokak“ isimli yurttaş haberciliği kolektifinin kurucularından olan Kazım Kızıl, 17 Nisan 2017 tarihinde Bornova Küçükpark’ta Yüksek Seçim Kurulu’nun referanduma dair kararını protesto etmek için toplanan gruba polisin müdahalesini kaydederken gözaltına alındı, 21 Nisan’da çıkarıldığı mahkemece “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan diğer 6 kişi ile birlikte tutuklandı. 

Kazım Kızıl en son tarımda çocuk işçiliğini konu alan “Neredesin Arkadaşım” isimli belgeseli üzerinde çalışıyordu.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git