Atölye BİA’da 29 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Podcast Atölyesi’ne, farklı şehir ve üniversitelerden 14 kişi katıldı.
Medyapod yayın ve eğitim koordinatörleri İlkan Akgül ve Uraz Kaspar tarafından verilen Podcast Atölyesi’nde; podcast nedir, hangi platformlar kullanılır, podcastin genel kuralları nelerdir, radyo ve podcast şovları arasındaki temel farklar, podcast için donanımlar, yazılımlar, program ve mecralar, podcast içeriği hazırlama-kaydetme-editleme, podcast için iş modelleri konuşuldu.
Eğitmenlerden görüşler
Medyapod yayın ve eğitim koordinatörü Uraz Kaspar: “İki gün süren atölye benim için inanılmaz keyifli ve olumlu geçti. Atölyede zorlayıcı bir gazeteci topluluğu vardı. Atölyeden çok keyif aldığımı söylemeliyim. Umarım ve inanıyorum ki içlerinden "haber podcasti" yapacak olanlar çıkacak. Bizim için muhteşem bir organizasyon oldu.”
Medyapod yayın ve eğitim koordinatörü İlkan Akgül: "Uzun zamandır takipçisi olduğum Atölye BİA'da eğitim vermek benim için ayrı bir mutluluktu. Özellikle katılımcıların iyi seçilmesi de aldığımız zevki ve atölyenin niteliğini artıran etkenlerden biriydi. Beraber daha fazla eğitimde buluşmayı dileyerek atölyeden çok mutlu ayrıldığımızı özellikle belirtmek istiyorum."
Eğitmenler, Podcast Atölyesi için bir de kısa bir video hazırladılar.
(SO)
Atölye BİA hakkında |
IPS İletişim Vakfı/bianet'in Atölye BİA adıyla düzenlediği habercilik seminerleri medyanın farklı birimlerinden gazetecilere, işsiz bırakılmış gazetecilere, iletişim fakültesi öğrencilerine ve gazetecilik yapmak isteyen herkese açık. Atölye BİA programları hak, toplumsal cinsiyet ve çocuk odaklı habercilikle barış gazeteciliği perspektifi ve tercihiyle temel gazetecilik, haber fotoğrafçılığı, yargı haberciliği, araştırmacı gazetecilik, yeni medya, görselleştirme araçları, dijital güvenlik gibi alan ve temalar üzerinden kuruluyor. Atölye BİA ile birlikte IPS İletişim Vakfı’nın 2002-2007 aralığında düzenlediği temel gazetecilik, kadın, çocuk, insan hakları odaklı habercilik eğitimleri ve 2008-2017 aralığında gerçekleştirilen Okuldan Haber Odası programları yıl içine yayıldı ve gazetecilere ve ilgilenen herkese açık hale geldi. Haziran 2018'de başlayan Atölye BİA programında, Aralık sonu itibariyle 8 atölye (7-13 Haziran Gazeteciler İçin Yeni Medya, 16-25 Temmuz Gazeteciler İçin Haber, 2 Eylül Kürtçe Habercilik ve Çeviri, 7-9 Eylül Haber Fotoğrafçılığı ve Fotoröportaj, 17-26 Eylül Çevre ve Kent Haberciliği, 1-8 Ekim Yargı Haberciliği, 15-23 ve 8-16 Kasım Gazeteciler için Haber Atölyeleri) 101 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 2019 yılında ise farklı tarihlerde (11-18 Şubat, 20-27 Şubat, 14-21 Haziran, 22-29 Temmuz, 2-10 Eylül, 5-13 Aralık) altı "Temel Gazetecilik Atölyesi", yine farklı tarihlerde (27-28 Nisan Kürtçe Habercilik ve Çeviri, 4-5 Mayıs Dijital Güvenlik, 10-12 Mayıs Haber Fotoğrafçılığı, 13-20 Mayıs Gazeteciler Yeni Medya, 21-25 Ekim İklim Haberciliği, 11-15 Kasım Kadın-LGBTİ+ ve Yargı Haberciliği) altı tematik atölye düzenlendi. 2020 yılı boyunca temel ve tematik habercilik atölyeleri devam edecek. 2020 yılı başlangıcında düzenlenen atölyeler şöyle; 24-28 Şubat Uygulamalı Haber Atölyesi, 29 Şubat - 1 Mart Podcast Atölyesi. Bu proje İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) desteğiyle gerçekleştiriliyor. |
* Atölye BİA haberleri için tıklayın.