Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 19 Ocak 2016 00:00
 ~ Son Güncelleme: 19 Ocak 2016 09:39
5 dk Okuma

CUMHURİYET GAZETESİ OKUR TEMSİLCİSİ GÜRAY ÖZ'DEN

Barış Gazeteciliğinin Zor Zamanları

Türkiye'de barış gazeteciliği yapmak zordur. Ama bize en fazla gerekli olan da budur. Barış gazeteciliği cesaret istiyor.
Barış Gazeteciliğinin Zor Zamanları
Cumhuriyet gazetesi okur temsilcisi. Nazilli, 1949 doğumlu. Hukuk öğrenimi 1971 askeri darbesi nedeniyle yarıda kaldı. Türkiye İşçi Partisi ve Fikir Kulüpleri Federasyonu'nda yöneticilik yaptı. Gazeteciliğe...

Cumhuriyet gazetesi okur temsilcisi. Nazilli, 1949 doğumlu. Hukuk öğrenimi 1971 askeri darbesi nedeniyle yarıda kaldı. Türkiye İşçi Partisi ve Fikir Kulüpleri Federasyonu'nda yöneticilik yaptı. Gazeteciliğe Ant dergisinde başladı, İSTA Haber Ajansı'nda muhabirlik idi. 1981'de yurt dışına çıktı; Almanya Essen Üniversitesi, Türkiye Araştırmalar Merkezi basın sözcülüğü yaptı.1996-2005 döneminde Cumhuriyet gazetesi Ruhr, Almanya ve Avrupa Temsilcisi ve Hafta gazetesinde yöneticisiydi. Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB) kurucu üyesi. 2005'te Cumhuriyet Yazı İşleri Müdürü oldu, 2012'den bu yana Okur Temsilcisi. Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Yayın Kurulu Başkan Yardımcısı. Haftada üç gün Avrupa adlı köşesinde yazıyor. Çok sayıda kitabın ortak yazarı,  ABD'nin Irak işgalini ele alan yazılardan oluşan Salı Sabaha Karşı adlı bir çalışması ve Kurumuş Gül Ağacı adlı bir şiir kitabı var.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git