- 6 Şubat 6 AyDepremin altıncı ayı kapsamında hazırladığımız dosyada, 11 kentte ilişkin farklı konu başlıklarında hazırladığımız haberler yer alıyor.
- 6 Şubat depremlerinin ardından6 Şubat depremlerinden iki ay sonra Hatay'ın şehir merkezi ve köylerinden izlenimler, gözlemler.
- Afet Gönüllüleri tanıklıklarını anlattıArama Kurtarma Gönüllüleri Şevval Barın, Özgül Saki, Tuğçe Özçelik, Özge Ozan, Ezgi Karakuş 6 Şubat depremleri sonrasında, deprem bölgesine gitti, tanıklıklarını bianet’e anlattı.
- Dijital çağda iletişimi öğretmekBugün gençler haberler hakkında düşündüklerinde, aslında ne hakkında düşünüyorlar? Haberler bugünün gençlerine herhangi bir şekilde bir anlam ifade ediyor mu? Ediyorsa nasıl? Etmiyorsa, nerede anlam buluyorlar?
- Gazetecilerden Almanya Göçü'nün 61 yılı1961 yılındaki işgücü anlaşmasından bu yana ekonomik veya politik sebeplerle Türkiye'den Almanya'ya gitmiş, göçmen olmuş gazeteciler kendi hikayelerini, 61 yıllık göçün etkileri ve sonuçlarına dair gözlemlerini anlatıyor.
- Adalet Siyaset ve Hukuk: Kobanî Davasıİddianameden tanıklara, müştekilerden mahkeme heyetinin açıklamalarına kadar Kobanî davasında yaşananlar, hakikatin nasıl ters yüz edilmeye çalışıldığını gösteriyor.
- "İyi günde kötü günde" bir arada yaşamakIPS İletişim Vakfı/bianet ve Hafıza Merkezi Berlin'in “İyi Günde Kötü Günde: Bir Arada Yaşamak” başlıklı 10 podcastlik serisi
- “Dışarıdaki kadınlar sordu içerideki kadınlar anlattı”bianet 8 Mart Kadınlar Günü vesilesiyle tutuklu yedi kadın siyasetçiye sorularını gönderdi. Hapishanedeki koşullar nedeniyle mektupları gazetecilere ulaşabilen siyasetçi kadınların cevaplarını yayınlıyoruz. Dizi, içerideki siyasetçi kadınların mektupları "gelebildiğinde" devam edecek.
- Kadın edebiyatçılar yazdı: Gerçek kadınlardan ilhamla8 Mart Kadınlar Günü’nün haftasında kadın edebiyatçılar, bianet’e gerçek kadınlardan ilhamla öyküler yazdı. Beş gerçek kadın, dört yazarın özgün edebi üslubuyla öyküleşti.
- bianet Erkek Şiddeti Çetelesi ne söylüyorbianet Erkek Şiddeti Çetelesi nedir? Analizler, farklı görüşler, belirleyiciler, Türkiye'de ve dünyada erkek şiddeti çalışmaları, çetele verileri nasıl derleniyor, toplanıyor?
- Yaşayamazlar mıydı?Tuğçe Yılmaz'ın hazırladığı Koronavirüs pandemisinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının hikayelerinin yakınları tarafından anlatıldığı "Yaşamazlar mıydı" video söyleşi dizisi
- Ölüye Saygı ve Adalet PanelleriÖlüye Saygı ve Adalet İnisiyatifi'nce düzenlenen Türkiye'de ölülere karşı şiddet, Farklı İnançlar Cenazelere ve Mezarlıklara Yönelik Saldırıları Konuşuyor ve Hukukçular Ölüye Saygı ve Adaleti Konuşuyor panelleri sesli ve yazılı versiyorları burada.
- Eşyaların BelleğiTarih boyunca toplumsal gelişmeleri etkileyen aksekuarlar, toplumsal gelişmelerden de aynı oranda etkilenebilmiştir. Bu aksesuarlar kimi zaman güzellik ve süs eşyası olmuş kimi zaman de "işkence aletine" dönüşebilmiştir.
- Avrupa'daki başarılı Kürt kadınlarYıllar önce Avrupa'ya göç ederek, mesleklerinde başarılı olan kadınların hikayeleri.
- Köy Enstitüleri 81 YaşındaKaç okulda kaç öğrenci vardı? Öğretmenler nasıl yetiştirildi? Öğretmen okullarındaki şehirliler köye gider miydi? Çalıkuşları olmadığına göre öğretmenler kimlerdi?
- Kızıldere 49.yılMahir Çayan ve arkadaşları Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idamını THKP-C ve THKO ortak eylemiyle engellemek için Karadeniz'deydi.
- Bir dil, bir kadın, bir hikâye: Anadili Kadınları anlatıyorAnadili Kadınları'ndan dokuz kadın, anadili ile kurdukları bağı, anadili hakkı mücadelesini ve dahası anadillerinin önemini anlatıyor.
- 21 Şubat 2021 Uluslararası Anadili Günü - DHİBRA'dan Türkiye’nin 19 anadilinde 99 imzalı 4 talepDil Hakları İzleme Belgeleme ve Raporla Ağı 21 Şubat Uluslararası anadili gününde taleplerini Türkiye'nin 19 anadiliyle açıkladı.
- Doğu Akdeniz GerilimiDoğu Akdeniz'deki sondaj geriliminin ortasında bianet, iki taraftan da isimlerle görüşerek gelişmelere farklı açılardan baktı.
- 1 Mayıs 1977 Kayıplarını Yakınları Anlatıyor1 Mayıs 77’den 43 yıl sonra 1 Mayıs 2020'de başladığımız söyleşilere hayatını kaybeden 41 kişinin yakınlarına ulaştıkça devam edeceğiz. Her bir söyleşi ulaşamadığımız yakınlara bir çağrıdır aynı zamanda: Bizi arayın.
- Türkiye’den göç eden kadınlar anlatıyorTürkiye’den dünyanın farklı ülkelerine göç eden kadınlar “Göçmen Kadınlar Platformu”nda buluşuyor.
- Koronavirüs YazılarıKoronavirüs salgını ve karantina günlerine ilişkin bianet'te yayımlanan tüm yazıları buradan okuyabilirsiniz.
- Öğretmenler Seçmeli Anadili Dersini AnlatıyorYaklaşık 10 yılın sonunda haftada iki ders saati anadili öğrenme için ne kadar yeterli oldu? Öğretmenlere ödenen ücret ve ailelerin dönüşleri nasıl? Yıllarca kendi anadilleri için mücadele veren öğretmenler, ilk derslerinde neler hissetti?
- Anadilinde Sağlığa Erişim Hakkı ve TanıklıklarDünya Anadili Günü-2020'de Dr. Çiçek Cengiz Şakiroğlu, Dr. Adnan Selçuk Mızraklı, Erkan Kayılı ve Dr. Yakup Temel anadilinde sağlığa erişim hakkını yaşamlarından örnekler üzerinden tartışıyor.
- 21 Şubat 2020 Anadili Günü - Bir dil kaybolursa bir halk ölür!DHİBRA bileşenleri olarak, 2020 yılı UluslararasıAnadili Günü’nü, Kafkasya’dan Osmanlı İmparatorluğu topraklarına sürgün edilen Ubıh halkının Türkiye’de yitip gitmiş dilinden bir açıklamayla karşılıyoruz.
- Kanal İstanbul Güzergahında Yaşayanlar Anlatıyor3. Havalimanı'nın yapımı sırasında ekolojik yıkımı en ağır şekilde yaşamış yerlerden biri olan Yeniköy, şimdi de Kanal İstanbul güzergahında. Havalimanı yapılırken tarım arazilerini kaybetmişlerdi şimdi evlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya.
- İklim Krizi YazılarıYazılarda ve söyleşilerde iklim krizini; kadınlar, çocuklar, hayvanlar, ekosistem ve biyoçeşitlilik üzerindeki etkilerini, iklim politikalarını, dünyada ve Türkiye’deki iklim hareketlerini her boyutuyla yazı dizisinde bulabilirsiniz.
- Ezidi Kadınlar AnlatıyorIrak Kürdistanı'nda çoğuyla kamplarda görüştüğüm beş yıllık IŞİD esaretinden kurtulan, ancak kucaklarında babaları IŞİD üyesi bebekleriyle ailelerinin ve toplumun kabul etmediği Êzidî kadınlar anlatıyor.
- Suriye'nin Tozu Yazı dizisiMelek Ulagay Taylan gazeteci Francesca Borri’nin Suriye’deki gözlemlerini kaleme aldığı “Suriye’nin Tozu” kitabını yazdı. Atmet Kampı’nın, Halep’te, İdlib’de mevsimleri, Ray – Ban gözlüğünü özleyen İdlibli Ahmet’i…
- 52 Erkek 52 Hafta52 hafta boyunca medya, edebiyat, akademi, spor, sinema, müzik, hak mücadelesi gibi alanlardan erkekler “erkekliklerini” ve “erkeklerin ürettiği şiddete” dair düşüncelerini, kişisel deneyimlerini paylaştı.
- Mutfaktaki KimyacıGıda mühendisi, akademisyen Bülent Şık, 2015’te başladığı bianet yazılarını, Mart 2017’den itibaren her Salı düzenli olarak “Mutfaktaki Kimyacı” başlığı altında sürdürüyor. Şık’ın yazıları, Türkiye’deki gıda güvenliği politikaları üzerine yoğunlaşıyor.
- Havaya Bağlı Her ŞeyGazeteci Can Tonbil Kasım 2018’den itibaren her hafta Cuma günü çevreye bağlı gelişmeleri bianet okurları için yazıyor.
- Sağlık YazılarıTürk Tabipleri Birliği’nden Eriş Bilaloğlu, Özgür Erbaş ve Cavit Işık Yavuz’un Türkiye’deki sağlık alanındaki gelişmeleri ve politikaları yorumladıkları yazılar her Perşembe günü yayınlanıyor. Yazı dizisi 2014’te başladı. Zaman içinde Prof. Dr. İbrahim Akkurt, Prof. Dr. Kayıhan Pala, Doç. Dr. Murat Civaner ve Ziynet Özçelik yazı dizisine destek verdi.
- Avrupa'da Aşırı Sağ Yazı Dizisibianet politika editörü Pınar Ercan, Almanya’da hazırladığı yazı dizisinde Avrupa’da yükselen yabancı karşıtlığından beslenen aşırı sağı ve bu yükselişe karşı yapılan çalışmaları inceledi.
- Almanya'da Aşırı Sağ Yazı DizisiAlmanya’da yaşayan gazeteci Gürsel Köksal, bianet için Almanya gündemini takip ediyor. 1999 – 2007 arası Almanya’da yaşayan göçmenlere yönelik suikastlar düzenleyen Nasyonal Sosyalist Yeraltı yani NSU adlı aşırı sağcı örgütün 10 yıl sonra yeniden örgütlenmesi üzerine beş gün süren yazı dizisi hazırladı.
- Büşra Cebeci'nin Yazıdizisi: Başörtüsü Mücadelesinin Değişen YolculuğuBu dizide başörtülü kadınlar, başörtüsünü çıkarmış olan veya çıkarmak isteyip çıkaramayan kadınlar yaşadıkları süreci ve mücadelelerini anlatıyor. Bunca senedir tartışılan başörtüsü kadınların mı, yoksa erkek siyasetin mi "sorunu"?
- 100. Yılında Ekim Devrimi Söyleşi DizisiAçık Radyo'da her çarşamba yayınlanan Y. Doğan Çetinkaya ile "100. yılında Ekim Devrimi" konulu söyleşiler yazı dizisi.
- İstanbul'a İhanet Eden 6 ProjeGalataport, 3. Köprü, 3. Havalimanı, Tarlabaşı, Kabataş Martı Projesi ve gökdelenlerin İstanbul’u adım adım nasıl yok ettiğini yıllardır bu kent için mücadele eden kişilerle konuştuk
- Avukatlar Savunma Hakkı İhlallerini AnlattıSavunmaya yönelik her bir hak ihlali, biz müvekkil olan ya da her an olma ihtimali bulunanları iki defa hak ihlaline uğrattı. Avukatlara savunmanın nasıl baskılandığını sorduk...
- Barış Gazeteciliği KütüphanesiBarış Gazeteciliği Kütüphanesi’nde bulacağınız çalışmalar makale, analiz, söyleşi ve haber raflarında gruplandı. Türkiye ve Kıbrıs’ta Türkçe yapılan çalışmaların yanı sıra konuyla ilgilenenlere ufuk açıcı olması için bazı İngilizce makalelerden çeviriler yaptık ve literatürden hareketle kendimizin kaleme aldığı anlatılara yer verdik.
- İşsiz Gazeteciler Haberinin PeşindeKonuları gazetecilik, işsizlik, medya, toplumsal cinsiyet, eğitim, göç, kent, yoksulluk, şiddet ve barış gibi alanları kapsayan işsiz bırakılmış gazeteciler tarafından hazırlanmış dosya haberler.
- OHAL'de Kadınların (K)a(H)(K)ahası“İhraç edilen araştırma görevlisi kadınların sözleri bu hafta sayfada olacak. Kayda geçsin, yazı kalsın, okuyana, yazana güç versin, kadınların yüzünden kahkahalar eksik olmasın. 8 Mart kutlu olsun.
- OHAL Düzenlemeler ve Uygulamaları“OHAL döneminde hangi kurumlar kapatıldı, hangi haklar çiğnendi, ihraçlar nasıl gerçekleştirildi, çıkarılan KHK'lerin hukuki durumları nedir? Peki hukuki mücadele nasıl veriliyor? Yanıtları bu yazı dizisinde...
- 10 Yıldır Çözülmeyen Dava, Gelmeyen AdaletHrant Dink. Bir haberi, bir yazısıyla hedef gösterildi, tehdit edildi, öldürüldü. Cinayetin üstünden 10 yıl geçti. 10 yıl boyunca "öldür diyenler yargılansın" dendi. Dink cinayeti davası 10 yıldır, her gün artan şüphelileriyle devam ediyor.
- Abd'nin "Ortadoğu'su“Bu dizi ABD’nin kendi çıkmazını vekalet savaşları yoluyla bölgedeki tüm ülkelere nasıl bulaştırdığının ve ortaya çıkan tablodan en başta kendisini değil, bölge halklarını sorumlu tutmasıyla Ortadoğu halklarının mücadelesinin hikayesi.
- Tahir Elçi'nin Sözleri Unutulmasın“Çatışma, Operasyon İstemiyoruz” Tahir Elçi'ye “Barış Elçi’si” diye seslenilirdi; tüm insanlık için olduğu gibi Dört Ayaklı Minare için de barış ve çatışmasızlık istediği basın açıklamasının ardından vuruldu. Tahir Elçi'nin sözleri ve onun hakkında yazılanlar.
- Arap Ayaklanmaları Yazı DizisiArap Ayaklanmaları üzerine çalışan, ayaklanmada bölgede bulunan akademisyenler, gazetecilerle konuştuk, ayaklanmanın aktörleri, eylemciler ile mülakatlar gerçekleştirdik, kitapları, belgeselleri tanıttık.
- Seçim Gündemi 20152015 Tekrar Seçimi hakkında haberler; adaylarla röportajlar; seçim gezi izlenimleri; halkın seçim nabzı, video haberler...
- ''Zaman Tüneli: 1 Kasım'a Giden Yol''İki seçim arasında neler yaşandığını, 1 Kasım'a nasıl gidildiğini gün gün görelim.
- 2015 Genel Seçimleri2015 Genel Seçimleri hakkında haberler; adaylarla röportajlar; seçim gezi izlenimleri; halkın seçim nabzı, video haberler...
- ''IŞİD'in Dünü, Bugünü, Yarını''IŞİD 29 Haziran 2013'te ''İslam Devleti ve Halifelik'' ilan etti. İlanın birinci yılında bu örgüt nasıl doğdu ve nasıl gelişti sorusuna yanıt bulabilmek için farklı yönlerden bakmaya çalışacağız.
- 90'ların Hak Mücadeleleri90'lar savaş, ölüm, işkence, kaybedilme, sürgün, hapishaneler, yargılamalar, köy boşaltmalar, yerinden yurdundan edilme, göç, baskı, rafa kalkan özgürlükler demekti... Ama hepsi bu kadar mı?
- 100leşme100leşme dizisinde bu topraklarda yaşayanlar Ermeni Soykırımı'nı anlatıyor.
- Tarihte Bugün: 1915'te Ne Oldu?Hrant Dink Vakfı, 1915 Ermeni Soykırımı'nın 100. yılında, "1915'te Bugün" twitter hesabından gün gün soykırımda yaşananlar anlatıyor. bianet de gün gün tweet'leri yayınlayacak.
- Gezi Direnişi: Zaman Tüneliyle Gezi Direnişi27 Mayıs 2013'ten bu yana bianet'te yer alan haber, fotoğraf ve videoları zaman tünelinde bir araya getirdik. Kronoloji Mart 2014'te sonlanıyor ancak biliyoruz ki bu daha başlangıç
- Hukuk Gündemi:Fikret İlkiz’den her haftaAvukat Fikret İlkiz 13 yıldır, her pazartesi günü hukuk – adalet gündemini değerlendiriyor.
- Sesli Hrant Dink Yazıları, Tıklayın, DinleyinTililili projesi için sanatçılar ve gazeteciler tarafından seslendirilen 19 Hrant Dink yazısı bianet'te. Sesli yazıların bulunduğu sayfaya ulaşmak için tıklayınız.
- Cumartesi Buluşmaları 500. Hafta Haberleribianet'ten Cumartesi Anneleri / İnsanları'nın 500. buluşması için haberler..
- 2014 Yerel Seçimleri2014 yerel yönetim seçimlerine giderken her il ve ilçe nasıl bir oy dağılımıyla seçime giriyor.
- 2014 Seçim Videoramasıbianet seçmenlerin yerel seçim nabzını yerelden tutuyor. Türkiye'nin farklı kentlerinden vatandaşlar fikirlerini söylüyor.
- Masallarla Anadili Günübianet bu yıl Anadili Günü’nde Türkiye’de konuşulan, yaşatılan dillerde masallar derledi.
- Türkiye Çözümü Konuşuyor22 Mart 2013'de Diyarbakır'da Newroz kutlamasında Abdullah Öcalan'ın mektubunun okunmasıyla başlayan süreç hakkında değerlendirme ve haberler.
- Çorbaların Kardeşliğibianet, Anadolu topraklarında yaşayan halkların çorba tariflerini derliyor.
- Öldürülen Gazeteciler ve Cezasızlıkbianet'in Öldürülen Gazeteciler ve Cezasızlık yazı dizisinde aileleri, arkadaşları ve avukatları, öldürülen gazetecilerin hikayelerini anlatıyor.
- Sağlık Ve Medya: Mustafa Sütlaş2001’den itibaren Mustafa Sütlaş tarafından yürütülen "Sağlık için Medya, Medya için Sağlık" yazıları...
- bianet'te Stajyer Olmakbianet stajyerleri, bir ay süren gazetecilik deneyimlerini anlatıyor.
- Meçhul Öğrenci Postasıbianet, TODİ'nin çağrısıyla hapisteki öğrencilerin gönderdiği mektupları yayınlıyor. Öğrenciler mektuplarında tıpkı hapisteki gazeteciler gibi "suçlarını" anlatıyorlar.
- Anayasa Tartışmaları2011 yılında Yeni Anayasa yapım çalışmaları sürecindeki gelişmeler çeşitli boyutlarıyla bianet’te tartışıldı.
- Roboski MektuplarıRoboskiye Adalet Platformu Uludere'nin bombalanarak öldürülen 34 insanın hayat hikâyesini yayınladı. 34 gün boyunca her gün yayınlanan bu hikâyeler Cumhurbaşkanlığı Başbakanlık, Adalet bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına faks ve mail yoluyla gönderildi.
- Hapis Gazeteciler ''Suç''larını Anlatıyorbianet mektup yazdı, hapis gazeteciler de kendilerini, gazeteciliklerini, ''suç''larını, yargı, gözaltı, hapishane ''maceraları''nı anlatıyor.
- 21 Şubat 2012 Anadil Günü21 Şubat Uluslararası Anadil Gününde bianet, günümüzde Türkiye'de konuşulan 20 farklı dilde makaleler yayınladı
- Cumartesi Anneleri / İnsanlarıCumartesi Anneleri / İnsanları 27 Mayıs 1995'ten günümüze her hafta Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapıyor. bianet "uzun mücadele"nin çetelesini yayınlıyor.
- Medya Kitaplığıbianet'in "Medya Kitaplığı" iletişim alanında yapılan kitap çalışmalarını derliyor. Gazetecilik ve medya konularında yapılan seçki, bir başvuru kaynağı...
- "İmparatorluk" YazılarıHardt ve Negri, İmparatorluk adlı çalışmalarında "Egemenlik yeni bir biçim almış, tek bir hükmetme mantığı altında birleşmiş bir dizi ulusal ve ulus-üstü organdan oluşmuştur. İşte bu yeni küresel egemenlik biçimi bizim İmparatorluk dediğimiz şeydir" diyorlar.
- Kuzey Kore; Bilinmeyene YolculukÇiçek Tahaoğlu'nun hazırladığı Kuzey Kore'yle ilgili bu yazı dizisi Kim kültünü, ülkedeki sosyal yaşamı, Juche sosyalizmini, herediter sistemi, muhalifleri, gulag'ları, Kuzey Koreli mültecileri anlatıyor.
- 12 Haziran Genel Seçimleri - Parti BeyannameleriEğitim, sağlık, tarım, gıda, siyasi üslup, temel haklar, kadın ve çocuk hakları gibi başlıklarda seçim beyannameleri incelemeleri.
- Fatih PINAR'ın Video HaberleriFatih PINAR'IN bianet'te yayınlanmış video haberleri ve fotoröportajları.
- Çocuk Dostu Yazılar 23 Nisan 2011Bianet, 23 Nisan'a kadar Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu'nun editörlüğünde "Çocuk Dostu Yazılar"a yer veriyor. Çocuklar da yazılarıyla kendilerini anlatıyorlar.
- Akdenizli Gençler Çokkültürlülük Ve Sanatı TartışıyorAkdeniz'in 11 ülkesinden 20 genç gazeteci, göçmenlerin ve kentsel alandaki gençlerin yaratıcı faaliyetlerini irdeliyor, sanat ile çokkültürlülük arasındaki bağı ortaya koymaya çalışıyor.
- Akdenizli Gençler "Çatışma" Tartışıyor11 Akdeniz ülkesinden genç gazeteciler ülkelerini ve bölgelerini etkileyen çatışmalardan duydukları kaygıları, çatışmalarla örselenen hayatlarını, beklenti ve umutlarını yansıtıyor.
- Akdenizli Gençler "Göç"ü KonuşuyorAkdeniz'in çevresindeki 11 ülkenin yirmili yaşlarını süren gençleri ülkelerini ve bölgelerini etkileyen çatışmalar konusunda kaygılarını ve beklentilerini bu yazı dizisinde paylaşıyorlar.
- Akdenizin 11 Ülkesinden Gençler KonuşuyorAkdeniz'in çevresindeki 11 ülkenin yirmili yaşlarını süren gençleri hayalleri, şimdileri ve geleceklerini, kaygıları ve beklentilerini bu yazı dizisinde paylaşıyorlar.
- Referandumda Neden Evet, Neden Hayır, Neden Boykotbianet'in 12 Eylül'de halkoylamasına sunulan anayasa değişikliği paketiyle ilgili, kimin, neden evet, hayır ya da boykot dediğini okuyabileceğiniz yazı dizisi.
- TEKEL İşçileri Kendi Sesleriyle bianet'teÖzlük haklarını kaybetmeden başka kamu kurumlarına geçmek isteyen TEKEL işçileri, neden direndiklerini, neler yaşadıklarını, 4C düzenlemesine neden karşı çıktıklarını anlatıyor.
- Onların HayatıKızıldere Katliamı'nda hayatlarını kaybedenleri, olayın 38. yılında ölümleri kadar yaşamlarıyla da hatırlamak için, arkadaşları, yakınları, ve dostlarıyla konuştuk. Onların anılarını, düşüncelerini ve duygularını bir araya getiren yazı dizisini, Ece Yıldız ve Nadire Mater hazırladı.
- Kentsel Dönüşüm Kıskacında İstanbul YoksullarıFoto muhabiri Fatih Pınar, İstanbul'un kentsel dönüşüme uğratılan tarihsel mekanlarını ve bu mekanların sakinlerini bianet okurları için sesli ve görsel kayda geçiriyor.
- Türkiye'nin Anadilleri21 Şubat Uluslararası Anadili Günü 2000'den beri her yıl kutlanıyor. bianet, Dünya Diller Yılı ilan edilen 2008 için haber ve makaleleri bir araya getirdi.
- Kürt "Açılımı"nda Ne Oldu? Kim Ne Dedi?Hükümet, 29 Temmuz'da demokratikleşme yolunda katılımcı bir süreç öreceğini açıkladı ve çalışmalara başladı. O günden itibaren yapılan yorumları, sokaktan, Türkiye'nin farklı yerlerinden, farklı toplumsal kesimlerden aldığımız tepkileri derledik.
- İnternet Sansürünü Aşma KlavuzuBir sayfa için verilen kararla milyonlarca blog erişime kapatıldı. Bu açık hak ihlalinden kurtulmanın kolay yolları var.
- Entelektüel AyıKarikatürcü İsmail Gülgeç'in "Entelektüel Ayı"sının "Bar Muhabbetleri.
bianet'ten Dosyalar
bianet'te yayınlanmış yazı dizileri, fotoröportajlar, ses kayıtları ve derlemelerden seçkilere buradan ulaşabilirsiniz.
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.