Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 3 Kasım 2001 00:00
 ~ Son Güncelleme: 8 Aralık 2019 13:50
3 dk Okuma

FÜSUN ERTUĞ YAZDI

Bir Bilim Kadınının Öfkesi

Üniversiteler bugün hala birkaç olumlu insan yetiştirebiliyorsa orada direnen onurlu, işine saygılı, bilime ve öğrencilerine sevgi duyan üç-beş gerçek öğretim üyesi sayesindedir bu.
Arkeoloji, halkbilim ve halkın bitkilere ilişkin bilgisi (etnobotanik) temel çalışma alanlarım. Kazılarda fotoğrafçı ve İstanbul Üniversitesi Film Merkezinde kameraman, araştırmacı, belgesel yapımcısı olarak çalıştım. 1980’lerde...

Arkeoloji, halkbilim ve halkın bitkilere ilişkin bilgisi (etnobotanik) temel çalışma alanlarım. Kazılarda fotoğrafçı ve İstanbul Üniversitesi Film Merkezinde kameraman, araştırmacı, belgesel yapımcısı olarak çalıştım. 1980’lerde kadın hareketine katıldım ve 1990’da Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfının kurucu üyelerinden biri oldum. 1997’de Washington Üniversitesi’nde (St. Louis-ABD) etnoarkeoloji doktoramı tamamladım. Türkiye’de etnobotanik alanında uzun vadeli projeler gerçekleştirdim. Kırsal kadının yok sayılan bilgi birikimini, özellikle doğa ve bitkilere ilişkin bilgisini açığa çıkarmaya çalışıyor, kültürel mirasın kaydedilmesini ve sürdürülmesini önemsiyorum. 2008’den beri İstanbul dışında toprakla, ekolojik tarım ve yerel çeşitlerle ilgilenerek yaşamımı sürdürüyorum.

 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git