Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 27 Ocak 2016 08:45
 ~ Son Güncelleme: 8 Şubat 2016 22:23
11 dk Okuma

Tahrir ve Küresel Kalabalık Üzerine

Demokrasi sırf seçimleri kazanma değil, halkın, tüm halkın yararı için yönetme meselesidir. Kalabalığın kamusal müştereklerdeki yaşamı bu anlayışı herkesin görebileceği şekilde gözler önüne serer.
Tahrir ve Küresel Kalabalık Üzerine
ABD’li yazar ve akademisyen. New York Şehir Üniversitesi, Lisansüstü Çalışmalar Merkezi’nde siyaset felsefesi alanında Seçkin Profesör unvanına sahip, Küreselleşme ve Sosyal Değişim komitesi üyesi. Frankfurt...

ABD’li yazar ve akademisyen. New York Şehir Üniversitesi, Lisansüstü Çalışmalar Merkezi’nde siyaset felsefesi alanında Seçkin Profesör unvanına sahip, Küreselleşme ve Sosyal Değişim komitesi üyesi. Frankfurt Okulu, özellikle de Adorno ve Benjamin’in eserleri hakkında özgün çalışmaları çok yankı uyandırmış, birçok dile çevrilmiştir. Sanat tarihi, mimarlık, karşılaştırmalı edebiyat, kültürel çalışmalar, felsefe, tarih ve görsel kültür alanlarında disiplinlerarası çalışmalar yürütmektedir. Türkçede yayımlanmış kitapları: Rüya Âlemi ve Felaket (Metis, 2004), Küresel Bir Karşı Kültür (Versus, 2007), Görmenin Diyalektiği (Metis, 2010) ve Hegel, Haiti ve Evrensel Tarih’tiı (Metis, 2012).

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git