Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 10 Mart 2015 08:28
 ~ Son Güncelleme: 10 Mart 2015 11:57
6 dk Okuma

HİLAL ONUR-İNCE VE MELEK HALİFEOĞLU'DAN

Kadınların Ütopyası - İnsanlığın Ütopyası

Marxist-feminizmin öne sürdüğü ütopya, kadının çifte yabancılaşmadan arınmasıyla sadece kadının kendi kurtuluşunu değil onunla birlikte tüm toplumun kurtuluşunu savunmaktadır.
Kadınların Ütopyası - İnsanlığın Ütopyası
Hilal Onur İnce- Siyaset bilimci, Prof. Dr., Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi'nde ders verdi. Siyaset teorisi, siyaset felsefesi, Irkçılık, toplumsal cinsiyet ve...

Hilal Onur İnce- Siyaset bilimci, Prof. Dr., Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi'nde ders verdi. Siyaset teorisi, siyaset felsefesi, Irkçılık, toplumsal cinsiyet ve erkeklik, Alman Politik Düşüncesi (Eleştirel Teori, Muhafazakarlık ve Politik Romantizm) alanlarında yoğunlaşıyor. Almanca ve Türkçe kitapları arasında “Muhafazakar İdeoloji - Din - Siyaset. Korumacılıktan Totalitarizme Alman Ekolü” (Alan Yayıncılık, 2010) ve üç ciltlik “Günümüzde Yeni Siyasal Yaklaşımlar. Eleştiriler - Farklılıklar - Çözüm Arayışları (Doğu Batı Yayınları) yer alıyor. Siyaset bilimi alanındaki lisans, yüksek lisan ve doktora derecelerini Aachen Teknik Üniversitesi'nden aldı.

Melek Halifeoğlu- Siyaset bilimci, doktor öğretim üyesi, Bingöl Üniversitesi  Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde ders veriyor. Politik ekonomi, devlet kuramları, siyaset kuramı, düzenleme okulu, birikim rejimi, emek politikaları, hegemonya, hegemonik proje ve toplumsal cinsiyet üzerine çalışıyor. lisans,  bütünleşik doktora derecesini Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalı'nda aldı.

 

 
Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git