Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 30 Kasım 2013 00:00
 ~ Son Güncelleme: 30 Kasım 2013 00:02
6 dk Okuma

ECE ÖZTAN YAZDI

Kadın İstihdamını Arttırmak mı Dediniz?

Kadın istihdamı paketinde Fransa modelinin örnek alındığı söyleniyor. Fransa’da kadınların istihdam oranı yüzde 65, hedef ise yüzde 75. Türkiye'nin hedefi ise sadece yüzde 35.
Kadın İstihdamını Arttırmak mı Dediniz?
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki lisans eğitiminin ardından, yüksek lisansını yine aynı üniversitede Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında tamamladı. Siyaset Bilimi doktorasını 2009 yılında...

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki lisans eğitiminin ardından, yüksek lisansını yine aynı üniversitede Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında tamamladı. Siyaset Bilimi doktorasını 2009 yılında Marmara Üniversitesi'nden aldı. 2002 yılından itibaren Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde çalışmaktaydı. 8 Şubat 2016 tarihli 686 sayılı kanun hükmünde kararname ile görevinden ihraç edildi.

Doktora araştırmasını Amsterdam’da yaşayan Türkiye kökenli göçmen kadınlar üzerine tamamladı. Toplumsal cinsiyet çalışmaları, feminist metodoloji, siyaset sosyolojisi, göç çalışmaları, kadın istihdamı, yurttaşlık ve siyasal katılım konularında araştırma ve yayınları var. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git