Haberin İngilizcesi için tıklayın
"Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" ve "Örgüt propagandası" suçlamalarıyla tutuklu yargılanan Gazeteci Ece Sevim Öztürk hakkında 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ile tahliye kararı verildi.
İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi savcısı Twitter üzerinden paylaştığı altı gönderiyi ve "Deniz Kuvvetlerinin en karanlık günü: 15 Temmuz" belgeseliyle "darbe girişiminin bir kurgu olduğu algısı yarattığı" iddiasıyla gazeteci Ece Sevim Öztürk için Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yardımdan cezalandırma istedi.
3 yıl hapis cezası
Mahkeme heyeti Öztürk'e, "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün ceza verdi. Öztürk'ün tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alan mahkeme, derhal tahliyesine karar verdi.
Öztürk hakkında adli kontrol tedbiri kapsamında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.
Öztürk'ün avukatı Efkan Bolaç kararı "Gazeteci Ece Sevim Öztürk, yaklaşık altı ay süren tutukluluğunun ardından Bugün görülen duruşmada kararla birlikte tahliye edildi. Kararla Ece Sevim'e örgüte bilerek ve isteyerek yardım suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün ceza verildi. Kararı isitinafa götüreceğiz" sözleriyle duyurdu.
Gazeteci Ece Sevim Öztürk, yaklaşık altı ay süren tutukluluğunun ardından Bugün görülen duruşmada kararla birlikte tahliye edildi. Kararla Ece Sevim'e örgüte bilerek ve isteyerek yardım suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün ceza verildi.
— Efkan Bolaç (@efkanbolac) 11 Aralık 2018
Kararı isitinafa götüreceğiz.
Ne olmuştu?
Gazeteci Ece Sevim Öztürk, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hazırladığı "Deniz Kuvvetlerinin En Karanlık Günü: 15 Temmuz" belgeseli nedeniyle 8 Haziran'da gözaltına alındı.
14 gün gözaltında tutulan Öztürk, 20 Haziran'da "örgüt propagandası" suçlamasıyla tutuklanarak Bakırköy Cezaevine gönderildi. Öztürk hakkındaki iddianame 6 Ağustos'ta hazırlandı.
İddianamede Öztürk'ün, "gazetecilik adı altında darbe girişimi ve yargılamalarla ilgili paylaşımda bulunarak, örgüt ve darbeciler lehine algı oluşturduğu" iddia edildi.
İddianamede, "FETÖ/PDY'nin yargılama süreçleriyle ve darbe girişimiyle ilgili örgüt lehine algı oluşturup, toplumda oluşturulacak kargaşa ortamında yeniden toparlanma hedefine hizmet eder şekilde FETÖ iddiasıyla yargılananların aslında masum oldukları yalanını işleyerek darbe girişimi ve FETÖ ile ilgili yargılamaları ve darbe karşıtı komutanları itibarsızlaştırmayı amaçladığı, paylaşımlarında sözde belgeseldeki gibi darbe girişiminin bir 'kurgu' olduğu algısının yansıtılmaya çalışıldığı" yazıldı. (HA)