Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 30 Ağustos 2018 20:42
 ~ Son Güncelleme: 1 Eylül 2018 00:17
4 dk Okuma

A. DEMAN GÜLER YAZDI

30 Ağustos Dünya Kayıplar Günü ve Cumartesi Anneleri/İnsanları

“30 Ağustos Dünya Kayıplar Günü”nü ülkemizin BM Kayıplar Sözleşmesini imzalayarak bu konudaki tüm yükümlülükleri yerine getirmesi için bir mücadele gününe çevirmek gerekiyor. Aksi takdirde Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın mücadelesi de eksik kalmış olacak.
30 Ağustos Dünya Kayıplar Günü ve Cumartesi Anneleri/İnsanları
2004'te Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2006’dan bu yana İzmir Barosu bünyesinde avukatlık yapıyor. Strasbourg’da bulunan Avrupa Konseyi Göç Dairesi ve Avrupa İnsan...

2004'te Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2006’dan bu yana İzmir Barosu bünyesinde avukatlık yapıyor. Strasbourg’da bulunan Avrupa Konseyi Göç Dairesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde staj yaptı. Finlandiya’nın Abo Akademi Üniversitesi Uluslararası İnsan Hakları Hukuku yüksek lisans programında eğitim gördü. Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği Tahran ofisinde yeniden yerleştirme biriminde çalıştı. Özellikle azınlık hakları ve mülteci hakları konusunda çalışmaları, yurtiçi ve yurtdışında basılmış yazıları ve bilimsel makaleleri bulunmakta. Mülteci-Der kurucu üyesi, Özgürlükçü Hukukçular Platformu üyesi ve Uluslararası Ege İnsan Hakları Okulu kurucularından. Avrupa Demokrasi ve İnsan Hakları İçin Hukukçular Örgütü (ELDH) yönetim kurulu üyesi.

Devamını Göster
ilgili haberler
bu haberin uzantıları
ilgili haberler
diğer yazıları
Sayfa Başına Git