Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Cihan Kırmızıgül'ün tutuklanmasının üzerinden 2 yıl geçti.
Tutuklu bulunduğu süre içerisinde Cihan, sadece yedi kez hâkim karşısına çıkabildi.
Gizli tanık ifadeleri ve polis beyanlarına göre tutuklanarak Terörle Mücadele Kanunu 5. maddesi uyarınca "örgüt üyeliği" ile yargılanan ve hakkında 45 yıla kadar hapis cezası istenen Cihan hakkındaki diğer delil, boynuna taktığı puşiydi.
Gizli tanığın, üçüncü duruşmada ifadesini değiştirerek eylemde gördüğü kişinin Cihan olmadığını belirtmesine rağmen Cihan hala tutuklu.
Cihan'ın sekizinci duruşması Çağlayan'daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 23 Mart'ta görülecek. Cihan'ın arkadaşları ve Galatasaray Üniversitesi'nden öğretim üyeleri, 20 Şubat Pazartesi günü saat: 14:30'da yapacakları basın açıklaması ve eyleme, "Cihan'ın özgür kalmasını isteyen herkesi" davet ediyor.
Cihan son olarak, Beşiktaş 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 Aralık'ta hakim önüne çıkmıştı. Tahliye talebi bir kez daha reddedilmişti.
Yedinci duruşmada Kırmızıgül'ün avukatı Sait Tanrıverdi, olay günü yakalama tutanağında imzası olan ve mahkemede dinlenmeyen üç polisin dinlenmesi, molotof kokteyli atılan marketin ve karşısındaki kuyumcunun kamera kayıtlarının incelenmesi, Kırmızıgül'ün olayın olduğu 19:50'de yaptığı iki görüşmenin kayıtlarının mahkemeye ulaşması ve çelişkili ifade veren tanıkların yüzleştirilmesini talep etti.
Mahkeme başkanı, taleplerin tümü reddederek avukattan esas hakkındaki savunmasını istedi. Tanrıverdi, savunma için ek süre istedi ancak bu talebi reddedilince, istifa etti.
Duruşma öncesinde Galatasaray Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri ile Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi de destek için Beşiktaş Adliyesi'ndeydi.
Eylemde basın açıklamasını okuyan Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet İnsel, Cihan'ın Kağıthane'de bir markete molotof kokteyli atıldığı gün arkadaşını ziyaret etmeseydi, otobüs durağında beklerken tutuklanmayacağını söylemişti. (AS)