Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 25 Aralık 2019 00:00
 ~ Son Güncelleme: 6 Ocak 2020 22:23
7 dk Okuma

İKLİM KRİZİ YAZILARI - 13 / ALPER AKYÜZ

İklim Krizi ve İletişimi

Eski adıyla “küresel iklim değişikliği”, yeni adıyla “iklim krizi” hakkında kamuoyunun bilgi düzeyinin giderek arttığı söylenebilse de temel güçlüklerden birisi aslında bilimin öngördüklerinin ve politik müzakerelerin gündelik dile çevrilmesinde yatıyor.
İklim Krizi ve İletişimi
Akademisyen. Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi bölümünde Dr. Öğretim Üyesi. Lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümünde, doktora çalışmasını ise...

Akademisyen. Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi bölümünde Dr. Öğretim Üyesi. Lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümünde, doktora çalışmasını ise Bilgi Üniversitesi Organizasyon-Yönetim programında tamamladı. Üniversite eğitimi sırası ve sonrasında AEGEE (Avrupa Öğrencileri Genel Forumu), TEMA Vakfı, Tarih Vakfı, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Yeşil Düşünce Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Yeşiller hareketinde sivil toplum ve yurttaşlık, insan hakları, çevre, gençlik, eğitim ve Avrupa Birliği alanlarında gönüllü ve profesyonel olarak çeşitli çalışmalarda bulundu. 2003-2017 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi'nde eğitim ve araştırma programları yöneticiliği ve eğitmenliği yapıyor. 2014-2018 yılları arasında ise Sosyal Projeler ve STK Yönetimi Yüksek Lisans Programı Direktörü olarak görev yapmıştır. Öğretim üyesi olarak lisansüstü düzeyde "STK'lar için Örgüt Kuramı ve Örgüt Yönetimi, "Kültür ve Organizasyon", "STK'lar için Fon Kaynakları" ve "Sürdürülebilirlik ve Etik", lisans düzeyinde ise "Çevre/Ekoloji'de Güncel Konular", "Etik Yaşam" ve "AB Fonları ve Projeleri" başlıklı dersleri vermektedir.

Devamını Göster
Sayfa Başına Git