Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 10 Ocak 2018 00:00
 ~ Son Güncelleme: 12 Mart 2024 12:50
2 dk Okuma

Emil Galip Sandalcı'dan Çalışan Gazeteciler Günü Yazısı

Bir ülkede Başbakan, uygulamalarında titizlik göstermediği yasaların varlığını öne sürerek, büyük bir umursamazlıkla sığınmakta sakınca görmez ise o ülkede Gazeteciler Bayramını kutlamak onurlu kişilerin işi olmaktan çıkar.
Emil Galip Sandalcı'dan Çalışan Gazeteciler Günü Yazısı
Cemal Süreya’ya göre "Emil Galip Sandalcı, insanlığa gönderilen bir mektuptur" . Gazeteci, yazar, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi başkanlarından. Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği...

Cemal Süreya’ya göre "Emil Galip Sandalcı, insanlığa gönderilen bir mektuptur" . Gazeteci, yazar, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi başkanlarından. Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği kurucularından. Lisansı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden, yüksek lisansı Michigan Üniversitesi’nden. Harvard Üniversitesi’nde sosyoloji, antropoloji okudu. Çok sayıda gazete ve dergide çalıştı. 12 Eylül 1980’de kapatılıncaya kadar Demokrat gazetesi köşe yazarıydı. TRT, İstanbul Gazeteciler Sendikası ve Türkiye Yazarlar Sendikası yönetim kurullarında yer aldı. 12 Mart 1971 askeri darbesi sonrası TRT’den atıldı, bir süre Ankara Yıldırım Bölge Erkekler Koğuşu’nda yattı. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamlarının önlenmesi için imza kampanyası başlatanlardandı. Hiçbir şekilde kanıtlanamayan Bulgaristan’a uçak kaçırma iddiasıyla da hapis yattı. 1981 ve 1983’te iki kez tutuklandı. “Aydınlar Dilekçesi” davasında yargılandı. 1922 İstanbul doğumlu. 10 Mart 1993’te hayata veda etti. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git