Click here to read the article in English / Haberin İngilizcesi için buraya tıklayın.
Özgür Gelecek gazetesi çalışanları ile okurlarının evlerine polis baskını yapıldı. Baskınlarda gazetenin üç çalışanının yanı sıra 20’ye yakın Özgür Gelecek ve Partizan Dergisi okuru da gözaltına alındı.
Ev baskınları bugün saat 05.00 sıralarında eş zamanlı olarak yapıldı.
Özgür Gelecek gazetesi çalışanlarının kaldığı evde arama yapan siyasi şube polisleri Özgür Gelecek çalışanları Sevil Doğan ve Rahime Karvar gözaltına aldı; Özgür Gelecek çalışanı Tufan Çiçek ise Erzurum'da ev baskını ile gözaltına alındı ve İstanbul’a getiriliyor..
Özgür Gelecek gazetesinin haberine göre eş zamanlı baskınlar, İstanbul Kartal, Sarıgazi, 1 Mayıs mahallesi, Gülsuyu, Avcılar, Esenyurt- Kıraç, Bahçelievler’de yapıldı. Siyasi Şube operasyonun TKP/ML TİKKO örgütüne yönelik yapıldığını bildirdi. Gazetenin avukatlardan aldığı bilgiye göre, 29 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.
Özgür Gelecek gazetesi hakkında
Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Aslı Ceren Aslan, 26 Ocak 2016 tarihinde bianet'te yayınlanan haberde Bedri Adanır'a Özgür Gelecek’i şöyle tanımlamıştı:
“Gazetemiz, ‘Devrimci gazetecilik’ geleneğini ve yayın çizgisini İbrahim Kaypakkaya’dan alıyor. Çeşitli isimlerle bugüne gelmiş ve son olarak, Eylül 2013’ten beri, haftalık olarak Özgür Gelecek ismiyle bu yana yayımlanıyor.
"Gazetemiz, emperyalist-kapitalist sistemin, faşizmin, ataerkilliğin, cinsiyetçiliğin karşısında kendisini konumlandıran, tüm ezilen kesimlerin sesi olmayı hedefleyen bir çizgide, devrimci gazetecilik yapma kaygısı taşıyan bir gazetedir.”
Özgür Gelecek, 1987 ile 1992 yılları arasında Yeni Demokrasi, 1992 ile 2001 yılları arasında Özgür Gelecek, 2001 yılları ile 2011 yılları arasında da İşçi Köylü isimleriyle yayınlanmış, daha sonra okurların önerisiyle tekrar Özgür Gelecek ismiyle yayın devam etmiş.
Özgür Gelecek önce aylık, sonra 15 günlük, Gezi direnişiyle birlikte de haftalık olarak yayınlandı, gözaltı ve tutuklamalardan da nasibini aldı. Özgür Gelecek’in Gebze ve Kartal’daki çalışmalarına katılan gazeteci ve çevirmen Suzan Zengin, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanmış, tutukluluk süreci boyunca tedavi hakkı engellenmişti. Zengin, tahliye edildikten iki ay sonra ameliyat masasında yaşamını yitirmişti. (HK)