Anayasa Mahkemesi'nin "üniversitelerde başörtüsü" düzenlemesini iptal eden kararını eleştiren Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu hakkında 14,5 yıl hapis istemiyle dava açıldı..
Gazetenin 6 Haziran 2008 tarihli sayısında "Söz Bitti, Sözleşme Bozuldu" başlıklı bir yazı kaleme alan Karaalioğlu, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Heyet halinde kamu görevlisine hakaret", "Suç işlemeye tahrik" iddialarıyla yargılanacak.
Karaalioğlu yargı kararı için "hukuku çiğnedi" dedi
Karaalioğlu söz konusu yazısında, "Anayasa Mahkemesi, genç kızlar üniversite eğitimi alabilsin, bir ayıp ortadan kalksın, bir hak ihlaline son verilsin diye yapılan düzenlemeyi iptal ederek yetkisini aştı, kendisini var eden hukuku çiğnedi. Sadece hukuku değil, toplumun dindarlığını, başörtüsü gibi yüzyılların ve inancın mirası bir değeri de ayaklar altına aldı" şeklindeki ifadelere yer vermişti.
Bakırköy Basın Savcısı Ali Çakır'ın düzenlediği iddianameyle Karaalioğlu, üç suçlamayla ilgili olarak Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
Yazar Karabatak da "başörtüsü" yazısından sanık
Adıyaman'da Yazar Naif Karabatak da, Güne Bakış gazetesinde 28 Şubat 2008 tarihli yazısında anayasa değişikliği sonrası genç kadınların başörtüsüyle üniversiteye alınmasını savunduğu için hapisle yargılanıyor.
"Savcılar Nerede" başlıklı bir yazı nedeniyle Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz'ün şikayetiyle hapisle yargılanan yazar Karabatak, bir daha 27 Kasım'da hakim karşısına çıkacak.
Adıyaman Sulh Ceza Mahkemesi'nde 13 Mayıs'ta ilk kez hakim karşısına çıktığında Karabatak, savunmasında iddianamede yer alan cümlelerin kendisine ait olmadığını, kullandığı kelimelerden farklı anlam taşıyan cümleler oluşturulduğunu savundu. Soruşturma sürecine de itiraz eden yazar, Savcı Kerem Uçkan'ın resen soruşturma açma hakkı olmadığını ileri sürdü. (EÖ/EZÖ)