Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 27 Mayıs 2016 17:03
 ~ Son Güncelleme: 16 Eylül 2016 13:37
4 dk Okuma

PROF. DR. SEVTAP YOKUŞ YAZDI

Dokunulmazlıkların Kaldırılmasına İlişkin Hukuksal Sorunlar ve Başvuru Yolları

Hakkında alt derece mahkemelerde dava açılan her milletvekilinin, Anayasa Mahkemesi’ne, Anayasa’da ve AİHS’de yer alan haklarının ihlal edildiği nedeniyle bireysel başvuruda bulunma olanağı olacaktır.
Dokunulmazlıkların Kaldırılmasına İlişkin Hukuksal Sorunlar ve Başvuru Yolları
“Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin Türkiye’de Olağanüstü Hal Rejimine Etkisi” başlıklı doktora tezi ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Doktora Programını bitirdi. 2005'te “Hak ve...

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin Türkiye’de Olağanüstü Hal Rejimine Etkisi” başlıklı doktora tezi ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Doktora Programını bitirdi. 2005'te “Hak ve Özgürlüklerin Kötüye Kullanımı” adlı kitapla birlikte, Anayasa Hukuku ve İnsan Hakları Hukuku alanlarındaki çalışmalarıyla doçentlik unvanını aldı. 2010'da Kocaeli üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalında Profesörlük kadrosuna atandı. Profesörlük takdim tezi olarak, “Türkiye’de Yürütmede Değişen Dengeler” adlı kitabı hazırladı. “Hak ve Özgürlüklerin Sınırlanması Rejimi”, “Türkiye’de Anayasa Hukukunun Güncel Sorunları”, “Hükümet Sistemleri”, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü bünyesinde yürütmüş olduğu yüksek lisans ve doktora ders konuları arasındadır. 2009’dan itibaren, yeni Anayasa çalışmaları kapsamında önemli toplantılara katıldı ve hazırlanan taslak ve raporlara katkıda bulundu. Nisan 2015 yılından itibaren, Anayasa Hukuku Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesikadrosunda çalışmalarını sürdürüyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git