Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 4 Nisan 2016 17:45
 ~ Son Güncelleme: 5 Nisan 2016 10:19
5 dk Okuma

Hapishaneler, Cinsel İstismar ve Çocuklar

Çocuklara yönelik istismar hapishanelerde de sürüyor. Yakın tarihteki örneklere rağmen bakanlıklar bağımsız izleme taleplerini dikkate almıyor. Oysa bir an önce STK’ların ve bağımsız araştırmacıların sorunların çözümüne dahil edilmesi gerekiyor.
Hapishaneler, Cinsel İstismar ve Çocuklar
2012'den bu yana, çocuklarla birlikte ve çocuklar için verilen hak temelli mücadeleye katkı sunmak için birçok sivil toplum örgütü veya platformda yer alıyor. Çocuk hapishanelerinden,...

2012'den bu yana, çocuklarla birlikte ve çocuklar için verilen hak temelli mücadeleye katkı sunmak için birçok sivil toplum örgütü veya platformda yer alıyor. Çocuk hapishanelerinden, çatışma ortamlarındaki hak ihlallerine, örgün eğitim kurumlarından, barış çalışmalarına, hafıza çalışmalarına, çocuk işçiliğine ve görsel kültüre dek çocukluğun temsil edildiği farklı alanlarda ekip çalışmalarında yer aldı. 2019'da vicdani reddini açıkladı. 6 ve 20 Şubat 2023 tarihlerinde yaşanan depremlerin ardından, başta Adıyaman olmak üzere afet bölgelerinde çocuk hakları temelli çalışmalar yürütüyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git