Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 8 Mart 2004 00:00
 ~ Son Güncelleme: 31 Ekim 2013 00:18
2 dk Okuma

Yapmak Serbest, Yazmak Yasak, Öyle mi?

8 Mart kutlamamızı yeni bir kitap yasaklamasıyla aldık: Meltem Arıkanın Yeter Tenimi Acıtmayın kitabı. Bunu yasaklayan nasıl bir zihniyetti acaba, düşününce ürperdim. Merak etme, ben susmam, dedi kızım.
Editör, çevirmen ve Metis Yayınları'nın kurucu ortağı. Metis Çeviri ve Defter dergilerinde yayın kurulu üyesiydi. Sivil bir girişim olan Irak Dünya Mahkemesi'nin başlatıcı ve düzenleyicilerindendi; İstanbul'da gerçekleştirilen...

Editör, çevirmen ve Metis Yayınları'nın kurucu ortağı. Metis Çeviri ve Defter dergilerinde yayın kurulu üyesiydi. Sivil bir girişim olan Irak Dünya Mahkemesi'nin başlatıcı ve düzenleyicilerindendi; İstanbul'da gerçekleştirilen nihai oturumun belgelerini Türkçe ve İngilizce olarak kitaplaştırdı (Irak Dünya Mahkemesi, 2006). Alternatif Küreselleşme İçin Bağımsız Yayıncılar Birliği üyesi, uzun süre Türkiye PEN Hapisteki Yazarlar Komitesi'nin başkanlığını yaptı. Türkiye'de ve dünyada düşünce ve ifade özgürlüğünün hayata geçirilmesi için 20 yılı aşkın süredir çeşitli zeminlerde çalışmalar yürütüyor.

Devamını Göster
Sayfa Başına Git