Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 19 Şubat 2016 00:00
 ~ Son Güncelleme: 19 Şubat 2016 00:04
9 dk Okuma

ÖZCAN SAPAN YAZDI

Nereye Koşuyoruz?

Koş koş koş ama şuur’suz bir şekilde nereye kadar… Ortadoğu hamiliği için koş, halifelik için koş, istikrar için koş, 2023 için koş, Kürtleri islah etmek için koş, nereye kadar.
Nereye Koşuyoruz?
Chiviyazıları Yayınevi genel yayın yönetmeni. Akademi Kitabevi Café’nin kurucusu. Günlük pek çok gazeteyle  ve haftalık – aylık dergilerde haber, makale ve köşe yazarlığı yaptı. 1986...

Chiviyazıları Yayınevi genel yayın yönetmeni. Akademi Kitabevi Café’nin kurucusu. Günlük pek çok gazeteyle  ve haftalık – aylık dergilerde haber, makale ve köşe yazarlığı yaptı. 1986 yılında İnsan Hakları Derneği'nin kuruluş sürecinde bulundu. Üç dönem İHD İstanbul Şube Yönetim Kurulu, bir dönem İHD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesiydi. Solun birlik sürecinde yer alarak Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) kurucusu oldu. 1988'de başladığı yayıncılık faaliyetinde çeşitli yayınevlerinde editör ve yayın yönetmeni olarak çalıştı. Beyaz Ölümün Güncesi (1992), Ve Geçip Gitmediler (2000), Şeylerin Tarihi (2004)  kitaplarının yazarı. Humanite Dergisi ve Kafkasya Yazıları, Mjora dergilerinin kurucusu ve yayın kurulu üyesi oldu. Beyaz Ölümün Güncesi  ile 1992 Musa Anter Gazetecilik Ödülleri Röportaj Dalı Birincilik ödülünü ve yayınladığı kitaplardan ve yargılandığı davalardan dolayı Türkiye Yayıncılar Birliği (2003) “Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü”nü aldı. 1960 yılında İstanbul'da doğdu. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git