Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 23 Nisan 2014 10:39
 ~ Son Güncelleme: 23 Nisan 2014 12:49
3 dk Okuma

NEBAHAT AKKOÇ'DAN

Ankara Kadın ve Çocukların Ölüm Çığlığını Duymuyor

Son iki günde beş kadın öldürüldü. Duyabildiğimiz kadarıyla… Aynı günde altı çocuk cinsel istismar yaşadı. Ensesti konuşamıyoruz bile. Toplumu ilgilendiren her konu siyasetin gündemi olmak durumunda değil midir?
Ankara Kadın ve Çocukların Ölüm Çığlığını Duymuyor
Eğitimci, aktivist, feminist.  22 yıl boyunca Diyarbakır’ın köy, ilçe ve merkezindeki çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. Toplumsal hayatta aktivist olarak yer almaya, 1980 yılından önce faaliyet...

Eğitimci, aktivist, feminist.  22 yıl boyunca Diyarbakır’ın köy, ilçe ve merkezindeki çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. Toplumsal hayatta aktivist olarak yer almaya, 1980 yılından önce faaliyet gösteren TÖB-DER (Türkiye Öğretmenler Birliği Derneği) ile başladı. 1990-1993 arasında Diyarbakır’da bir şubesi açılan Eğitim-Sen'in (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) Şube Başkanlığını yürüttü. Daha sonra, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmaya başladı. Bu görevi sırasında İHD’nin Bölge Temsilcisi olarak çalıştı. 1994'te dört aylık bir süre için DEP (Demokratik Halk Partisi) parti meclisinde yedek üye olarak yer aldı. 1996'da kadın çalışmaları yapmaya başladı. Ağustos 1997’de Kadın Merkezi'ni (KAMER) kurdu. Başlangıçta bir şirket olarak kurulan KAMER çalışmalarını yaygınlaştırabilmek için 2005 yılında KAMER Vakfı olarak yeniden yapılandırıldı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinin 23 ilinde kadının insan hakları konusunda çalışacak merkezler kurdu. 2005'ten bu yana “Her Kadın İçin Bir Fırsat” adlı bir program yürütüyor. Bu program acılığıyla tüm il, ilçe ve köylerde kadınlar için şiddetten kurtulmak, geleneksel statülerini fark edip değiştirmek için birer fırsat yaratılması planlanıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git