Fotoğraf: Bülent Aydın / Arşiv
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yeniden görülmeye başlanan davanın 109’nci celsesi Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde (ACM) görüldü.
Üç gün süren duruşma haftasının ilk iki gününde tanıklar dinlendi.
TIKLAYIN - MİT personelinin dinlenmesi talebine mahkemeden ret
TIKLAYIN - "Bize Hrant Dink'e yönelik eylem istihbaratı gelmedi"
Bugün görülen son duruşmada ise mahkeme heyeti talepleri dinledi. Tutuklu sanıklar İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, İstanbul Jandarma İstihbarat Tim Komutanı Muharrem Demirkale, İstanbul İstihbarat Şube Müdürü tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer ve Ercan Gün tahliye talebinde bulundu.
Mahkeme sanıkların tahliye taleplerini reddederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Tutuksuz sanık Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz ise Covid-19 atlattığını, yakında 65 yaşını dolduracağını, şehir değiştirirken zorluk yaşayacağını bu nedenle hakkındaki imza atma şeklindeki adli kontrol tedbirinin yurt dışına çıkış yasağı olarak değiştirilmesini istedi.
Trabzon Jandarma görevlisi Okan Şimşek de adli kontrol talebinin kaldırılması yönünde talepte bulundu. Mahkeme iki ismin taleplerinin reddine karar verdi.
Heyet, celse arası dinlenilmesine karar verilen dönemin MİT İstanbul Bölge Başkanı Ahmet Köksoy’un Milli İstihbarat Teşkilatı'nın izin vermesi halinde önümüzdeki celseye tanık olarak çağrılmasını kararlaştırdı.
Daha önce dinlenilmesine karar verilen ve duruşmaya çağrılan ancak gelmeyen veya adreslerinde ulaşılamayan 14 tanığın, dinlenilmesine yer olmadığına karar veren heyet, duruşmayı 16 Eylül'e bıraktı.
Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu heyetin MİT görevlisi tanıkları dinlememe kararıyla ilgili açıklamada bulundu ve detaylı bir dilekçe sunacaklarını söyledi. (HA)