Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 15 Eylül 2018 00:00
 ~ Son Güncelleme: 15 Eylül 2018 00:00
4 dk Okuma

FIRAT YAVUZ'DAN

Toplumsal Vicdanın Sanat Aynası: Sinema

Zulme karşı, vicdani ve ahlaki sorumluluğun yerine getirilmesinde hukuk, siyaset gibi mekanizmalar tek başına adaleti sağlayamayabilir. Kabusu atlatmanın yolu, onu hayal gücüne dönüştürmektir ve sinema her dönem bunun olanaklarına sahip olmuştur.
Toplumsal Vicdanın Sanat Aynası: Sinema
Senarist, yönetmen. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü Senaryo Yazarlığı mezunu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema Bölümü Yüksek Lisans öğrenimi yaptı. Sinema...

Senarist, yönetmen. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü Senaryo Yazarlığı mezunu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema Bölümü Yüksek Lisans öğrenimi yaptı. Sinema filmlerinde ve tv dizilerinde yardımcı yönetmenlik, reji asistanlığı, prodüksiyon asistanlığı, prodüksiyon amirliği gibi görevlerde bulundu. 2009-2012 yılları arasında Mezopotamya Kültür Merkezi Sinema birimi bünyesinde senaryolar yazıp kısa filmler çekti. Ayrıca burada 3 yıl boyunca sinema atölyesi eğitmenliği ve koordinatörlüğü yaptı. Yine bu yıllarda Özgür Gündem gazatesine politik ve santsal yazılar yazdı. Daha sonraki yıllarda senaryo danışmanlığı yapıp özel dersler niteliğinde senaryo yazımı dersleri verdi.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git