Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 17 Nisan 2010 00:00
 ~ Son Güncelleme: 31 Ekim 2013 00:03
6 dk Okuma

ASLI ZENGİN'DEN

Feminist Argo ve Küfür Atölyesi Üzerine…

Egemen küfür diliyle sessizleştirilen sadece duyguların dili değil, aynı zamanda kadınların bedenleri ve cinselliği. Yaptığımız atölye çalışmasında bu temsiliyetleri ve sessizlikleri kırmaya çalıştık. Bunu yaparken de cinsiyetçiliği ve erkek egemen bakışı tersine çevirip yeniden üretmek yerine, kadının cinselliğinin erkeğin cinselliğini aşağılamadan güçlenebildiği argo ve küfür deyişlerinin izini sürdük.
Rutgers Üniversitesi Kadın, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik Çalışmaları Bölümü öğretim üyesi.  Beden, toplumsal cinsiyet, cinsiyet, devlet şiddeti, feminizm ve adalet üzerine çalışıyor. Brandeis, Harvard ve...

Rutgers Üniversitesi Kadın, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik Çalışmaları Bölümü öğretim üyesi.  Beden, toplumsal cinsiyet, cinsiyet, devlet şiddeti, feminizm ve adalet üzerine çalışıyor. Brandeis, Harvard ve Brown üniversitelerinde öğretim üyesi olarak çalıştı. “İktidarın Mahremiyeti: İstanbul’da Hayat Kadınları, Seks İşçiliği ve Şiddet” kitabı Metis'ten çıktı. 1981, Samsun doğumlu. 

 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git