Search Homepage
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Show menuHide menu
Date published: 22 June 2018 12:00
 ~ Modified On: 22 June 2018 12:34
11 min Read

How Populist Zeitgeist Controls Turkish Electoral Campaign 2018

The new elections in Turkey is displaying strong populist rhetoric that is invoked by all major candidates in order to win popular support. These four political leaders’ electoral campaigns rely on populist language, glorifying the role of the people and illustrating their superiority.
How Populist Zeitgeist Controls Turkish Electoral Campaign 2018
Tuğçe Erçetin, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Siyaset Bilimi Doktora öğrencisi. İngiltere'de Essex Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi bölümünde Barış Çalışmaları ve Çatışma Çözümlemeleri alanında "Türkiyeli Ermenilerin Algısı" ve...

Tuğçe Erçetin, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Siyaset Bilimi Doktora öğrencisi. İngiltere'de Essex Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi bölümünde Barış Çalışmaları ve Çatışma Çözümlemeleri alanında "Türkiyeli Ermenilerin Algısı" ve Bilgi Üniversitesi'nde ise "Soğuk Savaş Dönemi'nde Milliyetçi Şiirler" başlıklı master tezlerini verdi.

show more
İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm başkanlığı görevini yürütmektedir. Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirmiş, aynı bölümde doktorasını tamamlamıştır....

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm başkanlığı görevini yürütmektedir. Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirmiş, aynı bölümde doktorasını tamamlamıştır. 1996’dan itibaren kamuoyu araştırmaları yapıyor. 2003'te bağımsız araştırma şirketi Infakto RW’yu kurmuştur. Dış politika ve kamuoyu, siyasal katılım, genç ve çocuğun iyi olma hali; gönüllülük, sosyal sermaye ve sosyal gelişim konularında çok sayıda araştırma yürütmüş ve yayın yapmıştır. Pınar Uyan Semerci ile birlikte yayınladıkları son kitapları “Biz”liğin Aynasından Yansıyanlar:  Türkiye Gençliğinde Kimlikler ve Ötekileştirme”“Fanusta   Diyaloglar: Türkiye’de Kutuplaşmanın Boyutları” ve “Siyaset’teki Gölge: Korku” adlarını taşımaktadır.

show more
Back to Top