Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 16 Nisan 2016 00:00
 ~ Son Güncelleme: 16 Nisan 2016 00:00
4 dk Okuma

NEVAL OĞAN BALKIZ’DAN

Edep Ya Hu!

Dil, söylem ve mücadele araçlarını oluşturmak, siyasal, sosyal, hukuksal, eğitsel, sağlık olmak üzere tüm alanlarda mücadele eden demokrasi güçlerinin önceliği olmalıdır.
Edep Ya Hu!
Yard. Doç. Dr. 1990 tarihinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Mastır ve doktora eğitimini Avusturya Viyana Üniversitesi Hukuk Fakültesi Avrupa Hukuku Enstitüsü bünyesinde; Anayasa...

Yard. Doç. Dr. 1990 tarihinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Mastır ve doktora eğitimini Avusturya Viyana Üniversitesi Hukuk Fakültesi Avrupa Hukuku Enstitüsü bünyesinde; Anayasa Hukuku, Avrupa Birliği Hukuku ve Karşılaştırmalı İnsan Hakları Hukuku Anabilim Dallarında yaptı. Dört yıl sürdürdüğü Adli Yargı Hakimi görevinden istifa ederek, akademisyen oldu. Hacettepe ve Ankara Üniversitelerinde görev yaptı. Kitap bölümleri yanında, ulusal ve uluslararası bilim dergilerinde yayınlanan çok sayıda makale ve çevirileri bulunuyor. Radikal, Cumhuriyet, Evrensel ve Birgün Gazetelerinde ve bianet’te yazıyor. İnsan hakları alanında çalışan derneklerde ve Sivil Kitle Örgütlerinde aktif görevler yürütüyor. Ankara Barosuna kayıtlı bir avukat. Halen akademisyen olarak görev yapıyor. Viyana Üniversitesinde bilimsel çalışmalarını yürütüyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git