Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 2 Ağustos 2017 16:19
 ~ Son Güncelleme: 24 Ocak 2018 00:59
3 dk Okuma

CİSST'TEN MUSTAFA EREN VE ALPER YALÇIN YAZDI

Çocuk Mahpus Sayısı İki Ayda Yüzde 11,6 Arttı

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği / Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi’nden Mustafa Eren ve Alper Yalçın Adalet Bakanlığı’nın çocuk mahpuslarla ilgili verdiği bilgileri değerlendirdi.
Çocuk Mahpus Sayısı İki Ayda Yüzde 11,6 Arttı
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sosyoloji bölümünden mezun. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi doktora derslerini...

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sosyoloji bölümünden mezun. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi doktora derslerini takip etti.

Hapishaneler/kapatılma, emek, sistem karşıtı hareketler, siyasi tarih, “dezavantajlı gruplar” üzerine çalışmalar yürütüyor.

Kanlı Pazar/1960’lar Türkiyesi’nde Milliyetçiler İslamcılar ve Sol (2012), Kapatılmanın Patolojisi/Osmanlı’dan Günümüze Hapishanenin Tarihi (2014), Mahpus Hakları El Kitabı (2015 –Başak Ekinci ile beraber) başta olmak üzere çok sayıda kitabı ve makalesi yayınlandı.

İstanbul Toplumsal Araştırmalar Grubu (İSTAG), Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi (Turkey’s Center for Prison Studies-TCPS) ve Hapishane Çalışmaları Kütüphanesi’nin kuruluşunda yer aldı. Sosyoloji Mezunları Derneği’nde (SOMDER) yönetim kurulu üyeliği, Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’nde (CİSST) yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulundu. Açık Radyo’da, Ayşe Berna Uçarol ile birlikte Emeğin Gündemi programını hazırlıyor ve sunuyor.

Devamını Göster
2012'den bu yana, çocuklarla birlikte ve çocuklar için verilen hak temelli mücadeleye katkı sunmak için birçok sivil toplum örgütü veya platformda yer alıyor. Çocuk hapishanelerinden,...

2012'den bu yana, çocuklarla birlikte ve çocuklar için verilen hak temelli mücadeleye katkı sunmak için birçok sivil toplum örgütü veya platformda yer alıyor. Çocuk hapishanelerinden, çatışma ortamlarındaki hak ihlallerine, örgün eğitim kurumlarından, barış çalışmalarına, hafıza çalışmalarına, çocuk işçiliğine ve görsel kültüre dek çocukluğun temsil edildiği farklı alanlarda ekip çalışmalarında yer aldı. 2019'da vicdani reddini açıkladı. 6 ve 20 Şubat 2023 tarihlerinde yaşanan depremlerin ardından, başta Adıyaman olmak üzere afet bölgelerinde çocuk hakları temelli çalışmalar yürütüyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git